MIX08 – Social Networks: Hvor er de på vej hen

MIX08 har et helt track fyldt med spændende panel diskussioner – og hver gang med pundits indenfor hvert emne!

Dette panel havde som moderator, Guy Kawasaki som kom lige fra at have interviewet SteveB sessionen inden og han var vist stadig lidt høj 🙂 Ikke desto mindre fik han følgende paneldeltagere til at åbne fint for debatten:

  • Mark canter; broadband mecanics
  • Joseph Smarr, Plaxo, Engineer
  • David Morin, Facebook, Product Management and markeing
  • Garrett Camp, ?
  • Allen Hurff (MySpace),
  • John Richards, Microsoft

Panelet åbnede med at bemærke det groteske i at der ikke idag er nogen god integration mellem det device vi alle holder vore nærmeste kontkater på – vores mobil telefon – og så de sociale netværk.

Panelet mente klart at det er vi ser næste bølge af social netværk ….. måske de skulle tage et kig på danske www.zyb.dk

Men netop med mobilitet er der brug for de åbne standarder og en generel erkendelse og understøttelse af at brugere ejer deres egne data og dermed skal have retten og teknologien/protokollen til at kunne ‘tage sine data med sig’!

Alle var heldigvis enige om at privacy er afgørende og skal kunne lade sig gøre – de er blot ikke enige om mekanismen/teknologien og specielt Facebook fik lidt røg for sine marketing svar til OpenSocial.

Et andet element de mente vi ville se udviklingen indenfor var de mange offline aktiviteter vi laver som endnu ikke er forankret eller indlejret i online Sociale Netværk – I min bog lidt begrænset view, for naturligvis er det et godt sted at starte, men skulle vi ikke netop finde nye hidtil uopdyrkede scenarier som kan understøttes i dette space, fremfor ‘blot’ at immitere offline verdenen?

 

En anden interessant betragtning er en som passer min sunde danske skepsis godt: "Det kan godt være de alle har fede og succesfulde Sociale Netværkstjenester, men der er stadig mange mange flere som IKKE er på!"

Fx. ‘kun’ 66mio på Facebook ud af 1mia med Computere

Sociale netværk har deres plads – men der er mange uopdyrkede scenarier, scenarier der ikke skal/vil blive opdyrket og mennesker på denne jord som IKKE ønsker at gøre brug af mulighederne! Fødderne på jorden

Dette indlæg blev udgivet i Computer og internet. Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar